Monday, March 7, 2011

mentor 5

semalam aku p tengok mentor live kat shah alam... base from first concert mentor kali ni rasa macam boleh laa... mentor hebat2 n protoge plak macam biasa2 saja... mentor kali ni macam lebih memilih rupa laa... boleh menyanyi tu no 2... dalam banyak2 protoge aku lebih suka salma... vocal dia power gila... yang laen tu macam biasa2 saja sekadar boleh nanyi... ni komen tuk concert pertama... may b baru lagi nak judge... so tgok minggu depan... mentor kali ni aku pilih salma or ayish jadi juara... yang laen boleh beat tapi aiman je macam xbleh nak beat... rupa je lebih... suara hampeh... ni ada video salma... jom layannnn....

video

Sunday, January 9, 2011

a.j.l 25



10 saat lepas dapat tau keputusan... wall fb aku dipenuhi dengan.....

ana rafali...?????
x suka ajl 25
Tomorrow I want to upload my music videos at youtube. Hope I can be a next AJL winner
apahal plak ana rafalli................xsesuai.........DAMN!!!!!!!!!!!
'TLG INGTKN AKU' KLAS 8.30 ESOK
Sangkar menang?? Layakkah??
cmna ana raffali bley mng plak??? adoi!!!
segala persoalan mlm ni sila tanye la M Nasir ye, selaku ketua juri..
tu la ayat2 yang dipost kan oleh member2 aku....
hehehe... aku plak like semua yang member2 aku post tu... aku pun x paham macam mana lagu tu boleh menang... bagi aku yang suka sangat dengan lagu2 made in malaysia ni... rasa macam lagu tu tempat ke 3 pun x layak...  first sebab lagu tu macam ringan sangat... asyik ulang2 je melody dia... dari segi lyric plak boleh tahan je... bagi aku lagu tu tak ada langsung ciri2 lagu of the year...

aku  punya ramalan lagu Drama King jadi johan.... Kebahagiaan Dalam Perpisahan second... and third Selamat Malam.... and vokal dapat dekat Black untuk lagu Sofea Jane... tapi yang dapat macam emmmm....

lagu2 yang menang malam ni macam dah memang ditentukan lebih awal... sebab aku dapat tau dari sumber2 (xtau la betul ke x) ni menyatakan 70 percent telah diadili lebih awal and 30 percent pada malam ni... so aku rasa sebab tu la lagu2 tu boleh menang... keputusan akan berubah jika penjurian dilakukan hanya pada malam pertandingan berdasarkan keupayaan membawa lagu n kekretifan membuat persembahan LIVE...

so keputusan dah tau... terima je la... may be ni zaman lagu2 macam ni plak kot...


Sunday, August 15, 2010

ini lah kawan yg aku cari....

assalamualaikum....

semalam seperti aku tidak pernah ada kawan...
aku ditinggalkan keseorangan di rumah ini... 
berbuka puasa seorang diri...
bersahur bertemankan drama korea dekat pc...
kemana perginya kawan bila diperlukan...
kemana perginya kawan yang menjadi penganti family...
disaat ku perlu kawan sebagai penyeri...

namun...
masih ada insan yang sudi menjadi penganti kawan...
yang mahu berbuka puasa bersama...
yang sanggup menjemput aku sebagai penyebuk...
penyebuk diantara dia dan kawannya...
penyebuk yang ingin menumpang berbuka puasa bersama...

ini lah kawan sejati...
kawan yang aku cari selama ini...
kawan yang perlu di ingati...





Monday, August 9, 2010

baik semula....

arr.... penat nya...  baru blik class.... ari ni aku nk cita pasal semalam.... seperti yang aku jangka kan... malam semalam arul ajak aku p makan... mula2 aku mcm xmau p... tapi sbb aku ni baik sangat and dia cakap nk ambik aku... so aku pun follow la... aku ingat dia nk makan dekat area2 sini je...tp dia bawa aku p makan kat king hill... masa tu aku x banyak cakap sangat sbb malas nk layan dia... cian dia...hehehe...


pas tu tiba2 dia tanya pasal wekend aku buat apa... aku jawab aarr... x wat pa pun...dok umah sorang2... maen tnet... then dia trus cita... ari sabtu dia kuar gan dina p karok kat sunway... pas tu ari ahad dia kuar gan sapa tah... g sunway gak tgok wyg... dia explain laa... dia sebenarnya tak mau p...tp member2 dia paksa dia... aku xtau la btul ke x... tapi bla dia sndiri yg cita tanpa aku tanya pn kira ok la...dia jujur gak arr dgan aku... so aku pn xkisah arr dia nk kuar gan sapa pn...tp jujur arr... jangan tipu2...aku beharap sangat nk bli beg dengan dia sbb dh janji nk p sekali...

pas abis makan kami pun balik arr umah aku... dia cakp nk blik awl cause dia nk jumpa member dia kul 11... klu x jmpa member dia bleh arr bawa aku p cri beg kat uptown... so dia dok sat kat umah aku... dia maen tnet jab kat umah aku... dalam kul 11 tu membr dia bg tau x jadi jumpa cause ad hal laen... tiba2 dia terus ajak aku p uptown...hehehe aku ap lg suka gila arr time tu...

kami p uptown dalam kul 11 lbh... jalan2 arr kat uptown tu cari beg yg aku suka... nk dekat sejam lbh jugak arr cari... smua aku x berkenan... muka dia dh tension dh... hehehe... last2 aku dcide beli satu beg ni... aku bli pn sbb dia yg dok minta kurang kat tokey tu... aku x suka sangat design dia...tp ok laa...bleh gak la bw p class... dh bli tu ap lg suka la aku... dapat beg baru...

dh bli tu terus blik... aku sampai umah dh nk dekat kul 2 pg arr... dh la sok (ari ni la)... aku ada class pagi... aku ingat bleh arr bgun p class sok...tp hahaha... aku bgun kul 9.30 pg tadi... class terlepas, subuh pun terlepas... apa la nk jadi dgan aku ni... ni la first class aku ponteng sem ni... sory miss irma... sy x sengaja x p class miss ari ni...

Sunday, August 8, 2010

dok umah lagi laa...

semalam aku tidor kul 4 lbh... tggu amir msg or call aku... tapi hampeh... sia-sia aku tunngu...ari ni bangun je terus tgok hpon... still nothng... aku tetap dengan ego yg tinggi tidak akan msg dia... biar dia yang strt dulu...

tggu punya tggu...petang td dlm kul 4 lebih amir msg aku...

arul: weh,senyap je ko. watpe?
aku : emm..xwat pa pn..dok search tnet je..
arul : oo..beg ko amcm? da bli da?
aku : lum lg... xtau ar nk cri kt na...
arul : haha..sedih nye bunyi ko. king hill xde eah?
aku : x g pn... mls ak g sorg2...
arul : uptown...
aku : mlm baru buka...
arul : haha.. T mlm aku temankan ko eah g uptown..
aku : emm..tgok dulu ar...ak ingat ptg ni aku nk g potong rambut..
arul : huh... kt sp ke?
aku : xlah kat c ni arr..ko tahu kat na best?
arul : kat area2 pakli ad arr...
aku : ok.. ko nk g x?
arul : rambut aku pendek g kot..haha...
aku : ok..
arul : t ko nk g bli beg msg aku k...

............

huh...nampak sangat dia x sedaq lagi... bleh plak tanya pasal beg... dia yang janji nk p bli sekali...

dh la aku bosan semlm... ari ni ajak teman g potong rambut pun x mau...tgok malam ni dia nk p makan dgn sapa... klu xdak org nk mkn dengan dia...bru nk cari aku... pls la jangan jd kwn yang masa ssh je cari aku...

Sunday, June 13, 2010

duka yang terubat.....

emm...mcm mana nk mula arr...aku cuti ari ni so ingat bleh la bgun lewat skit tp pg2 umah aku jadi markas geng2 mak aku dok masak tuk lauk pengantin kecoh tul makcik2 ni...bising btul...tangan bergerak mulut pn brgerak... aku nk tdor pn xsenang...so terpaksa la aku bagun awal...xtau nk wat apa pg2 ni, aku pn check la result exam aku yang ari tu... result tu dh kuar 3 ari dh...cuma aku tkut sanngat nk chek...tkut result teruk la... dengan bismillah dan dada yang berdebar2 aku klik dekat KEPUTUSAN PEPERISAAN dan terpaparlah slip result ak...mata aku terus mncari angka pointer dan keputusan yang sungguh mengecewakan...ak xsangka langsung dapat result mcm tu...tetiba aku trus hilang mood...ingat cuti2 mcm ni bleh la hand out dengan kwn2...p tgok wyg ke main boling ke...tp xde mood lagsung nk buat smua tu...

dalam aku termenung dengan nasib aku ini...aku teringat balik kwn2 sekolah...member2 aku yg rapat gila dgan aku...then tiba2 saja aku teringat dekat ASH...lama btul xjumpa dia...masih hensem kah dia...putih mcm dulu ka...aku x jumpa dia sejak abis sekolah dulu kira2 5thn lpas...dia buat apa la...dh krja ka? dh kawin ka? beruntung btul pmpuan yg dapat dia...aku teringin sangat nk tgok muka dia...

then aku d site nk kuar p pekan...tp nk kuar dgan sapa... Pia aku ajak dia x msg blik..aku ajak DIN la...so DIA free...kami p la CS sama2... xtau nk p mana...kami pun jalan2 la kt CS tu... jalan pnya jalan smpai la dekat ampang bowl...apa lg masuk dalam la nk tgok org main boling...dengan x sengaja aku ternampak member lama aku nama dia RAY...aku pun terus jumpa dia...dan dengan kuasa tuhan aku terpandang muka yang btul2 aku terinagt pg tadi...ASH...aku cukup xsangka akhirnya dapat jumpa dia...muka dia xbyak berubah...putih tetap putih...cuma terlebh jerawat la...kurang skit hensem dia...tp badan sasa gila...pandai mak dia jaga dia... aku x lepas2 tgok dia... aku terkejut gila baru pagi tadi aku teringat kat dia...5th aku x ingat dia...ari ni aku ingat dia then terus dapt jumpa dia...aku terus lupa semua maslah...pasal result...pasal kerja...pasal smua la... dia dh mengubat duka aku sejak pagi td...

lpas dia abis man boling kami p minum... sembg2... dia agak berubah sikit dari segi percakapan dan aku perasan dia terlalu bnyak ckap n pandai buat lawak... aku x henti2 ketawa... dia buat aku terus ceria...aku terus ad mood nk sembg2...

ari ni aku betul2 rasa seronok...xsangka dapt jumpa blik dia...best nya dapat tgok muka dia...
tq sbb kembalikan saat indah suatu ketika dulu...

Tuesday, May 11, 2010

akhirnya.......

lega rasa... selesai sudah aku menempuh hari2 yang memenatkan otak aku... yes merdeka... exam dah abis...nk dekat 3 mggu jugak ar aku berkampung dekat fac... aku study dengan geng2 aku... aku mmg x bleh nk study kat umah...krja nk maen internet je...last2 x study... this time aku nk cita pasal cara aku study... bila aku cita kat member2 aku, diaorg ckap aku pelik...cara aku study xbetul...hahaha...aku xtahu la kat mana la yang pelik...cara aku study mcm ni...aku bagun tidur pkul 2 ptg paling lewat pun kul 3...pas mandi aku pergi fac aku study sampai kul 7...pas tu aku blik mandi n makan...kul 9 aku pergi fac n study sampai kul 3 pg...then aku balik umah maen ternet smpai subuh...pas subuh aku tidor...pas tu bagun kul 2...mcm tu la idup aku 3 mggu ni...pelik ke??...may be la tapi bagi aku cara mcm tu lah paling sesuai gan aku sbb aku ni susah sangat nak bagun pagi...kalau aku tidor awal pun still bagun tghari...sama je kalau aku tidor pas subuh...aku xterlepas mcm selalu aku buat... hehehe...

masa aku study kat fac aku jumpa mcm2 gaya org study...ada yang dengar lagu...ada yang tgok movie sambil study... mcm2 la gaya student study...ada jugak la aku snap picture diorang...yang paling best.. picture bdk pompuan ni... serius gila dia study... aku rasa mmg dia nak result gempak tuk paper tu...tak pun dia pernah fell paper tu.hehehe.jahat gila aku...ok aku letak gambar dia kat bawah...may be bg korang biasa je tapi bagi aku lawak gila...



so...gug luck for me and all my friend...enjoy your holiday....opss aku lupa plak...mana bleh cuti...aku kn buat LI...mcm mana bleh lupa ni...arrrrr